Használati utasítás pasikhoz 1. - "Nem rendeltetésszerű használat"

Használati utasítás pasikhoz 1. - "Nem rendeltetésszerű használat"

 

 

Ha van párod, feltételezhetően azért szerettél bele, mert láttad benne a Lovagot: délceg lovon, csillogó páncélban. Ahogy ő is egy Nemes Hölgyet látott benned. Az idő előrehaladtával természetes, hogy a Lovag is veszít erejéből, és Hölgye is csillogásából. Ha azonban mindkét nem képes megőrizni azokat a jellemvonásokat (becsület, tisztelet, hűség), akkor továbbra is szépnek látják egymást.

 

kayla-koss-v2y21vm6hse-unsplash.jpg

 

Azonban ha ezek a vonások eltűnnek, a Lovagból könnyen "életképtelen léhűtő", Hölgyéből pedig "pénzéhes ribi", "gonosz boszorkány" vagy "házisárkány válhat" a másik szemében. Ahogy a boltban a műszaki cikkekre csak rendeltetésszerű használat mellett érvényes a garancia, a pasikkal kapcsolatban is van pár dolog, ami garantáltan meghibásodáshoz vezet.

 

A Nő felelőssége, hogy Nő maradjon

  

Itt nem (csak) a külsőre gondolok. A befogadás, elfogadás, gondoskodás, és a lágy, női kommunikáció fontos pillérei a nőies viselkedésnek. A régi korokhoz képest drasztikusan megváltozott életünkben egyre többször érezzük úgy, hogy férfiasan kell helytállnunk. Az erő a férfi útja, és amikor egy nő az erő útjára láp, Lovagja többé már nem társat, hanem riválist, a lovagi torna egy másik résztvevőjét látja benne.

A férfiakba evolúciósan bele van kódolva, hogy meg kell védeniük, ami az övék. Sajnos azonban egy automatikus stresszválasz ezt felülírhatja. Ilyenkor az új parancs: Üss vagy fuss!

 

 

Nem a fizikai ütésekről beszélek, hanem a romboló veszekedésekről, amelyek fizikailag ugyanazt a stresszreakciót váltják ki, mintha megütnének: Magas pulzus, gyors, felszínes légzés, verejtékezés, vázizomzatban vértolulás. A romboló veszekedések ugyanúgy, ha nem jobban fájnak, mint a fizikai bántalmazás. A romboló veszekedések, amik életünk végéig kísértenek minket, mert mi nők úgy vagyunk kódolva, hogy a stresszhelyzet az emlékezés központját aktiválja.

 

"Nem rendeltetésszerű használat"

  

A kutatások bebizonyították, hogy a férfiak agyában a következő helyzetekben automatikusan elindul a stresszreakció:

 

1. Támadó testtartás. Emlékszel a vadnyugati filmekre? A két cowboy egymással szemben, terpeszállásban, pisztolytáska fölött tartott kézzel feszülten figyel. Másik hasonló támadó póz a keleti harcművészetekből ismert. Itt az egyik láb elől, a másik, behajlított láb hátul, hogy bármikor támadhasson vagy védekezhessen a harcos.

 

 

logan-weaver-cs9ptdghe0m-unsplash.jpg

 

2. Ha a férfi partnere nem mellette, hanem egy (fél) lépéssel előtte megy. Pedig mi nők szeretjük a pasik arcát nézni, hogy könnyebben leolvashassuk róla érzéseiket. Próbáld ki, mennyivel könnyebben oldódik egy férfi, ha vele egy vonalban mész!

 

3. Hangos zajok. Például, mikor odacsapod a tányért az asztalra, vagy becsapod az ajtót. Ügyfeleim beszámolója alapján pedig a nők gyakran élnek a csapkodás eszközével, hogy mondandójukat nyomatékosítsák, vagy amikor duzzognak.

 

4: Felsőbbséget sugárzó testtartás. Ide sorolható a csípőre tett kéz, a mellkas előtt karba font kezek, és a zsebre tett kéz. Ez utóbbit sokan azért használják, hogy zavarukat leplezzék.

 

 

 

Oké, így ne, de akkor hogyan?

 

Javaslom, hogy ahelyett, hogy szemben álltok a férfiakkal, egy picit forduljatok oldalra és pasi felőli lábatokat 2-3 centivel a másiktól hátrébb rogyasszátok be! Lásd a képen jobbra!

 

 

zoriana-stakhniv-d_9i9taoxfi-unsplash.jpg

 

 

Így állnak a kislányok is, amikor még a velük született ártatlan Nő él bennük, nem egy harcias amazon. Egy kislány nem jelent fenyegetést, a férfi inkább úgy érzi, védelmeznie kell.

Tehát a recept ahhoz, hogy megőrizd a Lovagodat, kerüld a fenti stresszválaszt kiváltó helyzeteket, alkalmazd a békés, női önérvényesítő kommunikációt és legyél nagyon Nő!

Ha szeretnél többet tudni a békés női önérvényesítésről, gyere Kiegyensúlyozott Erős Nők csoportomba, ahol ingyenes tippeket, hasznos tartalmakat olvashatsz. Ha személyes konzultációt szeretnél itt tudsz jelentkezni: thurzonora.hu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thurzonora.blog.hu/api/trackback/id/tr4316198116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

thurzonora.blog.hu

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása