Akár abban hiszel, hogy Te vagy legyőzhetetlen, akár abban, hogy a problémáid, igazad lesz!
avagy amikor nem neked van gondod, hanem te vagy a gondodé

 

A kihívások jók, erősítik az önbizalmat, hiszen arra késztetnek, hogy újabb és újabb területen próbáljuk ki magunkat. Némelyiken könnyen túljutunk, vannak olyanok, amelyeket alaposan meg kell dolgozni, hogy magunk mögött hagyjuk, és akadnak olyanok is, amikkel több-kevesebb ideig nem tudunk mit kezdeni. Most azokról lesz szó, amelyek úgy érezzük túlnőnek rajtunk.

 

andrew-neel-kkcig7ebfoa-unsplash.jpg

 

Neked van gondod, vagy Te vagy a gondodé?!

 

Amikor gyakran ismételgetjük, hogy „ezzel nem tudok mit kezdeni”. akkor annak szenteled a figyelmed, min nem tudsz felülemelkedni, ezzel a kihívásodat egyfajta mágikus, természetfeletti erővel ruházod fel. Ha görcsösen akarod ledöfni a problémát, és azt ismételgeted, hogy "Nem megy!", akkor a gyeplőt pont annak a kezébe adod, akit le akarsz gyűrni. Nem neked van gondod, hanem Te a gondodé, az irányít Téged.

 

Szerezd vissza az irányítást!

 

Amikor úgy érzed, egy feladat túlnő rajtad, tehetetlenséget, kiszolgáltatottságot élsz meg, mert úgy érzed, nem tudsz hatással lenni arra, ami körülvesz.

 

andrew-george-g-fm27_bryq-unsplash.jpg

 

Már Einstein is megmondta, hogy ugyanazzal a hozzáállással nem lehet egy problémát megszüntetni, mint amellyel létrehoztuk őket. Tudatosítsd magadban, hogy minden helyzetben megvan az a pont, amelyre hatással tudsz lenni. Keresd meg ezt a pontot, és cselekedj másként, mint eddig. Ha unod, hogy rángat az élet az események hatására, állj meg és találd meg, hogyan tudsz Te hatással lenni az eseményekre!

Probléma helyett lásd a lehetőséget!

 

Gondold végig, mennyi áldást hoztak a problémák az emberiségnek! Ha csak arra gondolsz, hogy ha nem lépett volna fel az Urálon túl valamilyen válság, melynek következtében őseink vándorolni kényszerültek, akkor most nem itt élnénk, a Kárpát medence gyönyörű vadregényes tájain.

 

junior-ferreira-7esrptt38ni-unsplash.jpg

 

Megcsalt a férjed és elhagyott? Van lehetőséged átértékelni az életed, jobban elmélyedni az önismeretben, hogy aztán tiszta lappal olyan kapcsolatot kezdhess, amelyről mindig is álmodtál, akár a félrelépő férjjel, akár egy új férfival.

Megbénít a home office&home school kombináció? Lassíts és tervezz újra! Tekintsd ezt lehetőségnek, hogy bevezesd a napirendet és a rendszeres visszajelzésen alapuló jutalmazási rendszert a gyermekeiddel, és hogy végre igazságosan felosszátok a háztartási feladatokat a férjeddel és a gyerekekkel. Remek alkalom életed számos női szerepének tudatosítására, és átgondolására.

 

 

Megküzdési stratégiák

 

  1. Azonosítsd be, mi zavar a legjobban! Ha nevet adsz neki, máris kisebb a hatalma.

  2. Sok félelem az információ hiányából fakad. Az információ hatalom, ezúttal a feladat felett:) Megfelelő információkkal stratégiát is könnyebb keresni a megoldásra.

  3. Lépj hátra, és válts nézőpontot! Fenyegetés helyett keresd a lehetőséget!

  4. A tehetetlenséged helyett figyelj arra, hogyan lehetsz hatással az események alakulására!

  5. Az első lépést a legnehezebb megtenni, de az, hogy aktívan teszel azért, hogy javíts a helyzeten sikerélményt és bátorságot nyújt.

  6. Amikor sikerül valami változást elérned, ünnepeld meg magad! Ez tovább növeli az energiaszinted és motivál, hogy folytasd olyankor is, mikor azt érzed, hegymenetben, széllel szemben menetelsz, s nagy a kísértés, hogy visszafordulj.

tim-marshall-catzhuz7z8g-unsplash.jpg

 

        6. Kérj segítséget! Mikor új terepen kirándulsz, nincs helyismereted, ezért szükség lehet térképre és iránytűre, vagy egy túravezetőre.

 

 

Konkrét kihívásod megoldásához itt tudsz tovább csiszolni ezeken a stratégiákon. A témában hasznos tartalmakat, ingyenes tippeket itt találsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://thurzonora.blog.hu/api/trackback/id/tr2116467162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

thurzonora.blog.hu

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása