Mit tegyél, hogy a pasid áldás legyen az életedben, ne átok?
Hogy érheted el, hogy a pasi érted harcoljon, s ne veled?

Választás, próbatételek

 

Klienseimen azt látom, hogy sok esetben elhamarkodták a párválasztást. Előfordul, hogy a nő az első pillanattól fogva tisztában van azzal, hogy választottja nem lesz jó társa, mégis belemegy a kapcsolatba, hozzámegy és gyerekeket szül neki. Nyugi, én nem foglak ezért ekézni, abban támogatlak, hogy terelheted békés, szeretetteljes mederbe ezt a kapcsolatot.

 

joanna-nix-walkup-gewiyedzjyk-unsplash.jpg

 

A nem megfelelő párválasztás hátterében számos ok állhat (a teljesség igénye nélkül): ön- és társismeret hiánya, a gyermekkori hiánytraumák mentén kialakult önbizalomhiány, a nő neurokémiai, hormonális folyamatai,már elavult evolúciós parancs követése... Emiatt a nők nem követik női őseik évszázados tanácsait, vagy a népmesék motívumait párválasztáskor: elmarad a férfi próbák elé állítása. A próbatételek női felmenőink bölcsességét tükrözik. A férfi szíve hölgyét is és önmagát is többre becsüli, ha meg kell dolgoznia a nő bizalmáért, mielőtt ágynak esnek, szenvedélyes értelemben. Azzal a nővel, aki magas árat szab magáért az ismerkedés fázisában, nem szoktak méltánytalanul bánni, mert emlékeznek, milyen melós volt elnyerni a nő bizalmát ahhoz, hogy kegyeibe férkőzzenek.

 

Nyugi, akkor is van remény, ha alapjáraton nem voltál a lovag márkajelzésű pasit kellőképp próbára tévő hercegkisasszony, az esetek többségében ez utólag is korrigálható.

 

kayla-koss-v2y21vm6hse-unsplash.jpg

 

A pasinak már meglévő párkapcsolatban is fontos az a tudat, hogy nap mint nap képesnek lássa magát arra, hogy megugorja a lécet és mosolyt csaljon hitvese arcára. A pasik számára a mosolyod nemcsak a boldogságod fokmérője, hanem saját férfiasságuké. Ha mosolygós nőjük van, akkor ők a f*sza csávók, akik képesek ezt a nőt boldoggá tenni, aki cserébe szebbé, színesebbé teszi a mindennapjaikat és bízhatnak hűségében, támogatásában is. Ha nem állítod rendszeresen próbák elé a pasit, ez az egyensúlyi potenciál elvész vagy csak nyomokban található meg a kapcsolatban. Mindkét félben fellép egy hiányállapot, amelyet nem egymás felé fodrulva, hanem gyakra a kapcsolatból kitekintve, harmadik fél bevonásával igyekeznek pótolni.

Férfi-női kapcsolatokban magadból kiindulni?!

 

Ahhoz, hogy harmonizáld kapcsolatod az össze körülötted élő pasival, fontos tisztában lenned vele, hogy a férfiak és nők teljesen másként működnek. Magzati kor második hetétől differenciáltan fejlődik a magzat agya, más központok válnak dominánssá vagy iktatódnak ki a fiúk s lányok esetében. A pár hetes csecsemőkön végzett vizsgálatok kimutatták, hogy míg a kislányok a gondozóik arcán megjelenő érzelmeket fürkészik, addig a fiúk a mozgó tárgyakra, színbéli kontrasztra összpontosítanak. Ezek az alapvető neurokémiai folyamatok állnak a férfi s nő különbözőségének hátterében. Ha jól működő kapcsolatot szeretnél, érdemes megismerni a másik nem működését, és ezt bölcs szeretettel alkalmazni abban, ahogy a pasikhoz hozzáállsz. Számos párkapcsolati és munkahelyi konfliktus megelőzhető lenne, ha a nők ismernék a férfi működését, és ehhez igazítanák a kommunikációjukat (és néha az elvárásaikat).

A harmonikus kapcsolat kulcsa: érzelemfókuszú női kommunikáció

 

Sok ügyfelem számol be arról, hogy bár sikeres vezető a munkában, otthon a párjával nem sokra megy. Ahogy fentebb írtam, a pasik máshogy vannak huzalozva, mint mi nők. A pasik túlélésének záloga volt az evolúció során, hogy fenyegetettség esetén gyorsan hatékonyan oldják meg a felmerülő helyzeteket. Van jó pár verbális és non verbális kommunikációs motívum, ami a pasiban automatikusan bekapcsolja a stressz reakciót. Ez az úgynevezett hyperarousal, egy fokozott éberségi állapot. Ha ez bekapcsol a pasinál, akkor kommunikációs partnerére ellenségként, riválisként tekint, ráadásul a férfiak persze nincsenek tudatában ennek a folyamatnak.

 

stillness-inmotion-5n75xev9x9q-unsplash.jpg

 

A pasik a környezetükre reagálnak. Ha úgy érzed, méltánytalanul bánik veled egy pasi, akkor érdemes megtanulni, mivel hozod elő belőle a harcost. A női kommunikációt alkalmazva elérheted, hogy ahelyett, hogy veled, inkább érted harcoljon. Ehhez kerülni kell a pasik stresszválaszát kiváltó eszközöket, s előnyben részesíteni az érzelmi kommunikációt.

 

couple_jurtaban.jpg

 

Ahhoz, hogy érzelmi kommunikációt alkalmazz, két dolog kell: ismerni s megfogalmazni az érzéseid, és megőrizni mosolygós higgadtságod. Mindkettőnek előfeltétele, hogy olyan életet élj, ahol van időd s tered egyedül lenni, töltekezni. Szükség van ÉNidőre, önfeltöltésre, amikor van lehetőséged felismerni és kimondani magadnak az érzéseidet, hogy harc helyett ezek megfogalmazását vidd bele egy konfliktushelyzetbe.

További hasznos tartalmakat, tippeket a témában itt találsz. A párkapcsolat harmonizálásához szükséges ismeretekben és megoldásfókuszú eszközökben itt tudsz még jobban elmélyedni

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thurzonora.blog.hu/api/trackback/id/tr8516478850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

thurzonora.blog.hu

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása