4 TUTI TIPP A BÉKÉS CSALÁDI NYARALÁSÉRT

4 tuti tipp a békés családi nyaralásért

john-mark-smith-9qtqfihyles-unsplash.jpg

 

A nyaralás, illetve a közös utazás nagyon erős pillére (lehetne) a kapcsolatoknak. Nyaralás előtt a közös tervezés és álmodozás megerősítheti a kapcsolatot. A nyaralás maga nyilván nagyon hasznos, az ember kipiheni magát, hisz nem kell korán kelnie, új ingerek érik, olyasmit csinál, ami által feltöltődik testileg-lelkileg. Végül, de nem utolsósorban nyaralás után a hétköznapi élet szürke monotonitása közben jól esik visszagondolni arra, milyen jó is volt a tengerparton. Egy nehezebb időszak során többször eszünkbe jut, hogy „de jó is volt tavaly nyáron, mikor nyársaltunk a Balatonnál, vagy amikor a naplementében sétáltunk az Adrián. Tehát a nyaralás három különböző szinten alkalmas arra, hogy megerősítse a párkapcsolatot.

 

Sokan mégis a családi rosszul sikerült családi nyaralások után döntenek a válás mellett. Nézzük meg, hol kerül porszem a gépezetbe, és milyen lépéseket tehetünk, hogy ezt megelőzzük!

 

Tipp 1: Kipihenve, feltöltődve indulj nyaralni!

 

Igen, jól olvastad. Régen rossz, ha annyira kimerült vagy, hogy már csak reszeled a centiket a nyaralásig. Ha nem szervezel magadnak rendszeresen én-időt, és önmagadat folyton a legutolsóként rangsorolod, akkor úgy fogod várni a nyaralást, mint fuldokló a mentőövet.

Most képzeld el, hogy fuldokolsz, és látod, hogy ott van valaki, kezében a mentőövvel, de megállítja valaki („-Anya, mikor játszol már velem?!”), akit könnyen leráz ugyan, de ekkor jön szembe egy csapat járókelő, a hős megmentőd szem elől téveszt („-Figyelj, a szúnyogriasztókat hová tetted? Nem találom sehol...”). Ezek után már a fölötted átcsapó hullámok közül látod, hogy a vizet pásztázza utánad, és megkönnyebbülsz, amikor látod, hogy végre elindul feléd, és már elhiszed, hogy mégiscsak sikerülhet, túl fogod élni, de ekkor meg szembejön vele valaki, aki kiveszi a kezéből a mentőövet. Te meg föladod, érzed, ahogy a nyomás egyre emelkedik a mellkasodon, és kész elsötétül minden.

 

anete-lusina-gozxralnit4-unsplash_1.jpg

 

Saját felelősséged, hogy megtaláld annak a lehetőségét, hogy a családi nyaralás előtt feltöltődj! Van, aki shoppingol, van, aki hosszú sétára megy nyaralás előtt két nappal. Mások kedvenc regényük olvasásával töltekeznek, megint mások hosszasan beszélgetnek egy finom kávé mellett egy baráttal az indulás reggelén. A lényeg, hogy közvetlenül az utazás előtti időszakban gondoskodj saját erőforrásaid feltöltéséről! Ha ilyen módon edzésben tartod magad, sokkal tovább leszel képes a víz fölött maradni, sőt, lehet, hogy mentőövre sem lesz szükséged, mert kiúszol a partra magad.;)

Tipp 2: Pihenés mindenekelőtt!

 

A cél a pihenés, feltöltődés. Sok családi nyaralás azért nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, mert ilyenkor is a gyerekek igényei az eseményeket mozgató fő szálak. Kell alkalmazkodni, de ez nem jelenti azt, hogy pl csak pizzát lehet enni, és bizony nem dől össze a világ, ha nyaralás alatt kimarad egy déli alvás. Reggelente a tovább alvás szent céljának érdekében pedig nem ördögtől való hagyni, hogy egy pár nap átjöjjenek, és hozzád bújva egy hajnali ébredés után visszaaludva délelőtt arra keljetek, hogy a hasatokra süt a nap. Ezzel még nem kukázod le az elmúlt 5 év „Mindenki a saját ágyában!” elveinek eredményét.

 

Tipp 3: Csínján bánj a tervezgetéssel és légy rugalmas!

 

Sokan, pláne külföldön bújják az útikönyveket, hogy mit érdemes megnézni. Ha meg mégsem jön össze a dolog, akkor az ember hajlamos csalódottá válni vagy hiányérzete van. Nem kell mindig kőbe vésni a következő napi programot. A kisgyermekek, ha izgatottak a nyaralás vagy kirándulás miatt, képesek hajnalban felkelni, és ilyenkor hiába engeded őket a „nagyágyba”, csak mozgolódnak, nyugtalanul fekszenek. Legyetek tisztában a lehetőségekkel, ne kelljen órákat az okostelefonon kutakodni, hogy pl esős időben mihez tudtok kezdeni a környéken. Ugyanakkor ne tervezzetek túl sokat, nyitott szívvel és rugalmassággal álljatok az események alakulásához!

 

Tipp 4: Bízz a megérzéseidben!

 

Ha megfordul a fejedben, hogy most már a kisebb gyerkőcöt ideje lehalászni a Balatonból, mert már éhes, akkor tedd meg! Fogadd el, ha a többiek még maradnának, az egyik gyerek szükséglete miatt ne kelljen a másiknak lemondania egy élményről. Két gyerek mellett úgyis olyan ritka, és sok szervezést igényel kettesben programot szervezni. Élvezd hát, hogy kettesben sétálhattok vagy csónakázhattok gyermekeddel!

 

adam-sherez-wmjqzygou5w-unsplash.jpg

 

Ha szeretnél további hasznos tartalmakat olvasni arról, hogyan hozd egyensúlyba számos női szerepedet, itt csatlakozhatsz a Kiegyensúlyozott Erős Nők csoportjához

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thurzonora.blog.hu/api/trackback/id/tr8516140228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

thurzonora.blog.hu

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása