Hogyan tedd 2021-et életed legjobb évévé - fogadalmak nélkül?

Az emberek 45%-a tesz valamilyen újévi fogadalmat, ám mindössze 8% az, aki képes ezeket az újévi fogadalmakat megtartani.

 

jennieramida-oyimpstyvbq-unsplash.jpg

 

 

A szakemberek szerint ez a 8% azért nagyon szomorú tény, mert arra utal, az emberek hogyan állnak általában véve az elköteleződésekhez. Aki nem képes megtartani az újévi fogadalmait, annak az elköteleződései számára is gyakran akad mentség, kibúvó.

Egyre több példát lát az ember arra, hogy stabilnak látszó, akár több évtizedes házasságok bomlanak fel, hiába a házassági eskütétel vagy fogadalom...

 

 

Az ígéret ereje

Anyaként pontosan tisztában vagytok vele, mivel jár a gyermek felé való elköteleződés.

 

jannis-lucas-hzbqd8wz70c-unsplash.jpg

 

Ha neki megígérted, hogy elviszed, megvarrod, megveszed, akkor is állod a szavad, ha hulla fáradt vagy, és nincs egy vasad sem. Az ígéret elköteleződés, azt jelenti: nem jöhet közbe semmi! Ha az ég a földdel összeér, akkor sem!

 

A saját magunknak tett újévi fogadalmaink megtartásában már nem jeleskedünk ennyire. Mert mindig minden fontosabb. Önmagunk cserbenhagyására könnyen elfogadunk komolytalan, semmitmondó kifogásokat is.

 

Az elköteleződés biztonsága

Mit is jelent az elköteleződés?

Mai rohanó világunkban, a fogyasztói társadalomban megváltozott a hozzáállás az elköteleződéshez. Régen abszolút értéknek számított, ma már kerülendő. Bilincsként vagy béklyóként tekintenek rá, pedig az elköteleződés érzelmi biztonságot nyújt, ami nélkül mi nők nem élhetünk kiteljesedve. Ha nincs érzelmi biztonság, akkor a helyére alattomos félelmek kúsznak be, félelemből pedig nem lehet szeretni, sem mást, sem önmagunkat.

Akkor fussunk neki mégegyszer! Mit jelent az elköteleződés? Ígéretet, prioritást, biztonságot. Dr Mihalec Gábor találó hasonlata az elköteleződésre: Biztosan sétáltál már át hídon egy gyors sodrású folyó, vagy egy mély szakadék felett.

 

alex-azabache-breigpd7xnq-unsplash.jpg

 

Most képzeld el, hogy vihar van: heves széllökések és korom sötét: nincsenek fények sem a hídon, sem a közelében. Még mindig simán átmennél, ugye?

És ha tudnád, hogy nincsenek korlátok? Rá mernél lépni a hídra?! Ugye nem?! Sosem indulnál el a túlsó partra, mert nem biztonságos.

Az ígéretnek súlya van. Az ígéret elköteleződés

 

Sokan már fogadalmat sem tesznek, tudat alatt igyekeznek elkerülni a fogadalom meg nem tartásából eredő kudarcélményt. Aztán majd eltelik ez az év is...

 

stefano-pollio-zc0ebdlc8g0-unsplash.jpg

 

Még egy év langyos víz, majd még egy, és még egy... Csak ne kelljen szembenézni azzal, hogy nem a saját életedet éled. Inkább választod a biztos boldogtalanságot, mint a bizonytalanságot, így menekülsz el saját boldogságod elől. Aztán, mikor egy orvos a szemünkbe mondja, hogy ez az év lesz az utolsó, akkor már mennél U2 koncertre, sarki fényt nézni, végre kipróbálnád, milyen a szökőkútban fürödni, de már késő.

 

Mindent megadnál érte, hogy ne egy közönyös partner mellett kelljen felkészülnöd a halálra, aki mellett az elmúlt 15-20 év üres megszokás, vagy félelem és terror volt.

 

Hogyan tegyél magadnak elkötelezett ígéretet?

Ha szeretnéd felülírni az újévi fogadalmak elengedésének rossz programját, önmagad cserbenhagyását, tegyél ígéretet a benned élő Belső Gyermeknek! Ez a fajta elköteleződés nem enged teret a mentségeknek, és kifogásoknak! Ez segít azon tartani a fókuszt, ami NEKED fontos. Ez a módszer segít, hogy kitarts és megtedd a belső gyermekedért mindazt, amit a felnőtt önmagadért nem tennél meg.

Célozd be a túlpartot, és építs egy hidat biztonságos korláttal! Szakíts magadnak egy órányi ÉN-időt! Gondold át, ha ez lenne az utolsó éved, milyen tartalommal töltenéd meg?

Írj egy részletes listát, és csinálj egy ígéret falat! Tedd ki a hűtőre, a fürdőszobai tükörre és a bejárati ajtóra! Legalább az egyik mellé tedd ki egy gyerekkori (5-6 éves kori) fotód! Fotózd le, és tedd ki a telefonodon háttérképnek! Ha elbizonytalanodsz, nézz rá arra az ígéretfalra, amelyik mellé kitetted a gyermekkori fényképed, és jusson eszedbe, hogy neki megígérted!

 

bermix-studio-88iwpg2rfug-unsplash_1.jpg

 

Vállald fel az elköteleződést saját magaddal szemben! Ígérd meg magadnak, hogy 2021-ben minden nap egy kicsit többet teszel magadért és a céljaidért!

Ha szívesen olvasnál több ingyenes tippet a témáról, gyere a csoportomba!

Békés, boldog, megtartott ígéretekben gazdag esztendő új évet kívánok! Meseszép 2021-et!

A bejegyzés trackback címe:

https://thurzonora.blog.hu/api/trackback/id/tr4616368498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

thurzonora.blog.hu

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása